Странице

среда, 7. август 2013.

Dačić: Partizan i Crvena zvezda da se pomire i ujedine!

Beograd, 7. 8. 2013. (Be92) – Premijer i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić predložio je danas da „večiti rivali“ Zvezda i Partizan potpišu ugovor o međusobnom nenapadanju i sklope savez o ujedinjenju.
„Ne razumem zašto Zvezda i Partizan traže pomoć od države kad mogu fino da se organizuju, sakupe sve materijalne i ljudske resurse na jedno mesto, prodaju ih i nastupaju kao jedan tim“, rekao je Dačić pred odlazak na pregovore sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem i dodao da nema mnogo vremena jer već kasni na avion.

Ovi popularni beogradski klubovi koji se nalaze pred bankrotom po ovom predlogu trebalo bi da zbiju svoje redove tako što će se pomirenje najpre odigrati na nivou navijača. Brojne navijačke grupe i jednog i drugog tima najavile su da još uvek za tako nešto nisu spremne zbog još uvek svežih ožiljaka od skoro okončanih sukoba, ali da bi uz malo volje mogli da započnu proces pomirenja i međusobnog ujedinjenja krajem septembra, za kad se predviđa da će stupiti na snagu Uredba o zabrani učešća srpskih klubova u inostranstvu.

Najverovatnije je da će sve započeti u najmasovnijem sportu – fudbalu, zamenom strana sveta, severa i juga. „To je za početak najrealnija solucija“, izjavio je za naš medij Miloš Radisavljević Kimi, jedan od vođa navijačke skupine Alkatraz, čovek koji je sinoć skinuo kapitensku traku Marku Šćepoviću, rezervnom crnogorskom kapitenu Partizana.

Нема коментара:

Постави коментар