Странице

уторак, 12. август 2014.

Samsung predstavio android čije će baterije trajati duže od dezodoransa

Seul, 12. avgust 2014 (Be92) - Na jučerašnjem svečanom predstavljanju dugo najavljivanog mobilnog telefona iz serije "Universe" južnokorejski Samsung došao je do revolucionarnog otkrića - do mobilnog telefona čije će baterije trajati i više od 24 sata, a s njega će moći i da se telefonira i da se šalju tekstualne poruke! Prototip ovog modela će zbog izuzetno dugog trajanja baterija biti težak 780 grama, dok će napredniji model ovog telefona čije će baterije trajati i do 36 sati težiti oko 1,3 kg.
Oba modela pojaviće se krajem 2019. godine i sadržaće i ostale aplikacije koje imaju i današnji mobilni telefoni - loš fotoaparat sa mnogo megapiksela, gomilu igrica, kalkulator, štopericu koju je jako teško naći, budilnik, radio, mp3 plejer s malo memorije, tač skrin tehnologiju za brzo prljanje ekrana, sitne dugmiće  koje je teško koristiti, GPS s neupotrebljivim mapama, internet koji će u romingu koštati oko 1.000 evra dnevno, radio, "fejsbuk", "tviter", "skajp", "vajber" i govornu poštu.

Samsung je ostavio mogućnost da će ovaj izuzetno napredni android možda dostignuti modele iz zlatnog doba mobilne telefonije iz devedesetih godina prošlog veka kad su ljudi mogli da ih koriste i van kuće ili kafića.

Нема коментара:

Постави коментар