Странице

четвртак, 31. јул 2014.

Vučić obećao: Od sada citiram samo domaće mislioce i teologe

Beograd, 30. 7. 2014. (S*anje stvari)U emotivnom, i na momente potresnom, nastupu na većini beogradskih televizija predsednik Vlade Aleksandar Vučić svečano se obavezao da više neće citirati nijednog stranca.
Kao da mi je neko promenio svest, odjednom sam, u trenutku prosvetljenja i preumljenja, shvatio dapored tolikih naših političara, mislilaca, mudraca, bogoslovaja citiram američke predsednike ili neke protestantske teologe iz treće lige”, izjavio je plačnim glasom premijer Srbije.
Pored jednog Srbina poput Novaka Đokovića, ja pričam građanima o Amerikancu Majklu Džordanu”, rekao je Vučić i dodao da će se zakleti na svakoj od mnogobrojnih knjiga dr Vojislava Šešelja da Maksa Vebera nećepomenuti, sanjati niti misliti o njemu”.
Ne treba nama protestantska radna etika, nama je potrebno vraćanje našim korenima, onome što je sveti vladika Nikolaj formulisao kao 'Ne kradi državu'. Naša Vlada ne treba da bude nalik Bajernu nego vaterpolo reprezentaciji Srbije”.
Vučić se pred TV kamerama prekrstio tri puta i podsetio da je sv. avva Justin neprestano govorio omolitvi i radu“. Premijer je posebno naglasio da više nikad neće citirati Ruzveltovu sentencu o strahu: „Obećavam da ću se plašiti da citiram tvrdnju Frenklina Delana Ruzvelta da je 'jedina stvar koje treba da se plašimosam strah', i otvoreno priznajem da se osim straha plašim i povratka Šešelja.“
Da pokaže kako je postao nov čovek, ali i da se ne stidi svojih korena iz devedesetihVučić je parafrazirao poznatu izreku Slobodana Miloševića: „Kao što bi moj bivši koalicioni partner rekaoda živimo teško građaninu ne treba da kaže CNN i Dojče vele, to vam kažem ja, vaš predsednik vlade.“

(S*anje stvari)

Нема коментара:

Постави коментар