Странице

четвртак, 28. јун 2018.

Vučić primio fudbalere Srbije: Bili ste sjajni! Sve kako smo se dogovorili


(Be92) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je jutros u svojoj skromnoj privatnoj rezidenciji fudbalere Srbije koji su se noćnim letom vratili iz Moskve.
Vučić je odmah po prijemu zagrlio funkcionera SNS-a za hitne intervencije Mladena Krstajića, ovaj put u ulozi selektora reprezentacije, potapšao ga po glavi i rekao mu da je sve išlo savršeno i po planu, da Srbija preko fudbala neće remetiti odnose sa zemljama Evropske Unije i da FIFA više neće morati da potplaćuje sudije da sude u korist naših protivnika, što će predstavljati veliku uštedu za MMF. Takođe, izbegavanjem prolaska u dalju fazu takmičenja, izbegnuta je opasnost da se ošteti budžet republike Srbije i da iz njega bude izdvojeno pola miliona evra, koliko je iznosila premija za slučaj d
a Srbija prođe grupno takmičenje. 


– Mi ćemo te pare uložiti u izgradnju infrakstrukture za dalje finansiranje specijalaca koji će obavljati hitne poslove za Srbiju kad god to zatreba, kako se ne bi dogodilo da i sledeći put s nekim neproverenim kadrom kao što je Muslin dospemo do Svetskog ili Evropskog prvenstva u fudbalu pa da posle moramo da se vadimo i stvaramo glavobolju moćnim državama kao što je Švajcarska.
Predsednik je u neobaveznom razgovoru sa igračima priznao da mu je sišlo srce u pete kad je Mitrović već u petom minutu utakmice protiv Švajcarske postigao gol. Srećom, odličnim taktičkim manevrima iskusnog Mladena Krstajića, igra tima Srbije je potpuno umrtvljena čime je Švajcarskim fudbalerima s Kosova omogućeno da lako postignu dva gola. Vučić je posebno istakao izvrsnu ideju da se na odlučujuću utakmicu protiv Brazila izvedu potpuno nepoznati i neiskusni igrači, te da se tokom meča izvuku i oni dokazano uspešni i dobri koji su morali izaći na teren u startnoj postavi zbog budnog oka nacije.
– Sve je prošlo skoro neprimećeno – istakao je Krstajić – i na mečevima i medijski. Ljudi imaju utisak da smo se mi zaista borili i želeli da ostvarimo značajne rezultate, a nikog nismo ni uvredili ni povredili.
Igrači su se zahvalili na prijemu i rekli za medije da sigurno nije bilo lako na ovako komplikovanom prvenstvu gde treba da izgleda kao da hoćeš da pobediš a cilj ti je zapravo da izgubiš.


Нема коментара:

Постави коментар