Странице

уторак, 12. јун 2018.

SDVS traži od Vlade da se srpska salata preimenuje u salatu Republike Srbije

Nakon nemale ujdurme koja se podigla oko menjanja naziva državljanstva iz „srpsko” u „Republike Srbije”, Stranka današnjeg vremena Srbije uočila je još jednu tešku neravnopravnost i nepravilnost u ophođenju prema nacionalnim manjinama. Kako se navodi u molbi koju je ova stranka uputila Ministarstvu pravde i Ministarstvu za pitanja nacionalnih manjina, na ovaj besramni naziv (srpska salata) možemo naići u skoro svakom meniju u kafanama, restoranima, birtijama, menzama, gostionicama, hotelima i ostalim ugostiteljskim objektima širom Srbije.
Razumete i sami koliko je to nacionalistički i isključiv naziv i koliko vređa pripadnike nacionalnih manjina koje takođe konzumiraju ovu salatu, mada nerado jer im je neprijatno da je naruče. U ovoj molbi koja na momente više liči na saopštenje ili preporuku kaže se da se srpska salata odsad ima nazivati salata Republike Srbije. U ovoj stranci su uvereni da će Vlada prihvatiti njihov predlog jer, kako je takođe rečeno, ovaj režim od samog dolaska na vlast ispunjava sve želje koje ispunjavaju zahteve manjinskog nad većinskim stanovništvom, bez obzira da li se radi o nacionalnoj, verskoj, političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti.
Iz kabineta Aleksandra Vučića, saznali smo da će ovaj predlog svakako biti razmotren i da će najverovatnije biti usvojen, te da će protiv onih koji ga se ne budu držali biti primenjivane novčane i zatvorske kazne, ali se dodaje da jedna mala vanparlamentarna stranka daje sebi previše za pravo da se Vladi obraća ovim tonom.
Na kraju ove molbe stoji: Živeo predsednik Aleksandar Vučić, glavni generator stabilnosti i razbijanja svega srpskog, a potipisana je predsednica Nataša Praziluković, koja je ujedno i osnivačica ove partije.


Нема коментара:

Постави коментар