Странице

петак, 3. јануар 2014.

Hašim Tači uložio protest zbog pogrešne transkripcije njegovog imena u srpskim medijima

Priština, 3. 1. 2013. - Hašim Tači, odnosno Taći, nakon više godina, napokon je izrazio nezadovoljstvo što se njegovo prezime pogrešno transkribuje u gotovo svim srpskim medijima.

Ovaj vrsni političar, terorista, kandidat za Nobelovu nagradu za mir i uspešni trgovac ljudskim organima, danas je za "Koha Ditore" izjavio da mu nimalo ne prija pogrešno prenošenje njegovog imena u srpskim medijima, praktično otkako se pojavio na političkoj i ratnoj sceni.
Kako je izjavio za ovaj ugledni kosovski list Tači, odnosno Taći, rekao je da je nepravedno da se ostali znameniti Albanci koji u svom imenu sadrže glas slovo q, koji se tradicionalno u srpskom prenosi kao ć, u njegovom slučaju prenosi kao č.
"Ćutao sam o ovome dugi niz godina, još otkako sam izvršio prvi teroristički napad na srpske civile, ali sad su se vremena promenila. Došlo je do normalizacije odnosa i ja želim da budem tretiran isto kao i ostali znameniti Albanci sa ovog područja kao što su Redžep Ćosja, Jakup, Ahmed i Redžep Krasnići i ostali. Mislim da je strašno i za srpsko-albanske odnose, ali i za srpski jezik da se moje ime pogrešno transkribuje", naglasio je Taći, istakavši da jedino Demokratska stranka Srbije u svojim saopštenjima ispravno koristi njegovo prezime. 




Нема коментара:

Постави коментар