Странице

субота, 14. јун 2014.

Ministarstvo kulture počinje sa zaplenom imovine građana

Beograd, 14. 6. 2014. (Zeta) - Odlukom Vlade Srbije da vrati TV pretplatu koju je pred izbore SNS obećao da će ukinuti, ali nije rekao na koliko dugo, oglasilo se i Ministarstvo kulture i informisanja, takođe željno oduzimanja imovine građanima. 
Prema preporuci ministra Tasovca, svaki građanin Beograda (uključujući tu i prigradska naselja) biće oporezovan mesečno sa 1.200 dinara ukoliko barem jednom mesečno ne poseti Beogradsku Filharmoniju, 1.000 ako ne poseti Narodno pozorište, 800 za sva ostala pozorišta i 400 dinara za Muzej kinoteke.
Građani će biti oslobođeni poreza na neodlazak u ostale bioskope pošto ne postoje.

U ostalim gradovima Srbije, građani će automatski dobijati uplatnice za porez za kulturu jer, kako je rečeno, neće biti vremena ni dovoljno ljudstva da se za svaki pojedinačni grad utvrdi koje su kulturne institucije od važnosti.
Građanima koji ne budu plaćali porez, na svaka tri meseca će komunalna policija oduzimati ličnu imovinu, ponajviše mobilne telefone, garderobu, tašne, kompjutere i još ono nešto malo što im je ostalo. Planira se da akcija oduzimanja imovine traje do kraja 2015. godine a sav prihod ostvaren od ove akcije ići će za obnovu oronule zgrade Ministarstva, dok će deo ići samim ministrima i njihovim pomoćnicima, deo za štetu od poplava, a delić za obnovu Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti.

Нема коментара:

Постави коментар