Странице

понедељак, 9. јун 2014.

Zorana Mihajlović: Srbija mora da obustavi projekte "Preživljavanje" i "Solidarnost"

Beograd, 9. 6. 2014. (Zeta) - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, izjavila je nakon posete Briselu da će Srbija morati pod hitno da prekine sa neformalnim i ilegalnim projektima "Preživljavanje" i "Solidarnost" koje su nelegalno inicirali sami građani Srbije. 
Naime, kako je ustanovila Evropska komisija za bezbednost koja radi u okviru Venecijanske komisije, primećeno je da, uprkos svemu, još uvek ima previše građana Srbije koji ne umiru od gladi, a primećeno je i da pojedini pripadnici srednje klase ponekad uspevaju da izađu u kafić ili čak i u restoran. Prema podacima ove komisije, postoji i osnovana sumnja da pojedinci idu toliko daleko da kupuju čak i knjige, a neki sebi dozvoljavaju taj luksuz da odu u pozorište ili na koncert.

"Ovo je nedopustivo i jednostavno neukusno", rekla je Mihajlović "da u ova teška vremena kad treba raditi na reformama i potpunom suzbijanju srpske privrede u celosti, još uvek ima ljudi koji nisu članovi SNS-a, a ipak se druže i žive relativno normalno. Primećeno je da mnoga gradska domaćinstva dobijaju pomoć sa seoskih gazdinstava preko rodbinskih veza, što je nezapamćena korupcija koja će što pre biti iskorenjena, a njeni počinioci kažnjeni".
Mihajlović je prenela da je instrukcije za ukidanje ovih projekata dobila od EU, a pošto EU nema alternativu i Srbija jednostavno mora da uđe u ovu divnu Uniju, ovih preporuka se moramo držati.
Mihajlović nije precizirala kako će se ovi projekti obustaviti i koje će se konkretne mere preduzeti, ali je upozorila stanovništvo da su ove radnje protivzakonite i da će svako ko bude njima pribegavao biti priveden licu pravde.
"Cilj nam je da reforme budu takve da ih niko ne oseti, što je za dobrobit čitavog čovečanstva", rekla je Mihajlović i dodala da srpske vlasti dobro obavljaju svoj posao, da su građani praktično u potpunosti obespravljeni, osiromašeni, bez mogućnosti zdravstvene zaštite, da su prosveta i kultura praktično ukinute, da narodne kuhinje više ne rade, da proizvodnje više nema, da su svi pogoni rasprodati, da su poplave učinile svoje, da je nezaposlenost na maksimumu, ali da uprkos tome još uvek ima pojedinaca koji se nekako snalaze i čak se usuđuju da kritikuju vlasti.
"Kako licemerno!", zaključila je potpredsednica na kraju izlaganja.

Нема коментара:

Постави коментар